17 Νοε 2011

ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΑ ΑΓΩΝΑ


Τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ είναι ψηφοδέλτια μάχης. Ψηφοδέλτια μάχης για τα συμφέροντα της κοινωνίας. Συγκροτούνται από άντρες και γυναίκες γνωστούς για την προσφορά τους στο αριστερό κίνημα και τους κοινωνικούς αγώνες. Η συγκρότηση των ψηφοδελτίων μας έγινε μέσα από πλατιές νομαρχιακές συνελεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ που, με δημοκρατική ανταλλαγή απόψεων, αποφάσισαν όχι μόνο το καλύτερο δυνατό ψηφοδέλτιο, αλλά τον σχεδιασμό της εκλογικής δράσης ώστε μέσα από τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου ο ΣΥΡΙΖΑ να αναδειχθεί ισχυρός στη Βουλή και στους αγώνες που θα χρειαστούν από την επόμενη ημέρα.
Είναι στο χέρι κάθε ΣΥΡΙΖίτη και ΣΥΡΙΖίτισσας να ανοίξει ο δρόμος της ελπίδας που μόνον η ριζοσπαστική Αριστερά με το πρόγραμμά της και την μαχητική της παρουσία εγγυάται. Είναι στο χέρι των εργαζομένων, των εργατών, των μικρομεσαίων, των ανέργων και των επισφαλώς εργαζομένων με την ψήφο τους στον ΣΥΡΙΖΑ να δώσουν ένα μάθημα στο δικομματισμό και να αλλάξουν τον προσανατολισμό της πολιτικής και κοινωνικής ζωής της χώρας.
Στα ψηφοδέλτια συμμετέχουν υποψήφιες και υποψήφιοι από όλες
τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και ανένταχτοι της Αριστεράς που
με την αποφασιστική τους ενότητα επιμένουν και αγωνίζονται ώστε η Αριστερά να αποδειχθεί κλειδί των εξελίξεων στη χώρα.
Τα ψηφοδέλτιά μας είναι ανανεωμένα σε πάρα πολύ μεγάλο βαθμό. Στους 412 υποψήφιους, οι 235 είναι υποψήφιοι για πρώτη φορά. Είναι μια ευρύτατη ανανέωση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Απαρτίζονται κατά 65% από άντρες και 35% από γυναίκες. Είναι 137 γυναίκες στους 412 υποψηφίους. Δεν είμαστε ικανοποιημένοι με την αναλογία αυτή. Θα θέλαμε να ήταν διαφορετική. Αλλά η ταχύτητα
των εκλογών δεν μας επέτρεψε έναν καλύτερο συσχετισμό ανδρών-γυναικών, για τον οποίο θα εργαστούμε όλοι μαζί το επόμενο διάστημα, ώστε να φτάνουμε σ΄ αυτό που θέλουμε: το 50% των υποψηφίων μας να είναι γυναίκες.
Η σύνθεση των ψηφοδελτίων μας όσον αφορά τη θέση στην παραγωγή αποτελείται από πολύ μεγάλο αριθμό εργαζομένων στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, από μικρομεσαίους και μικρούς ελεύθερους επαγγελματίες, από μεγάλο αριθμό και συνταξιούχων και από εκπροσώπους όλων των γενεών, της νέας γενιάς, των μεσαίων ηλικιών και των μεγαλύτερων ηλικιών γιατί η Αριστερά έχει παρελθόν, έχει παρόν και έχει και μέλλον.

Οι «Οικοσοσιαλιστές Ελλάδας» συμμετέχουν στα ψηφοδέλτια
του ΣΥΡΙΖΑ με έναν υποψήφιο: τον Γραμματέα της Εκτελεστικής
μας Επιτροπής, Τάσο Πανταζίδη, στην εκλογική περιφέρεια της
Β’ Αθήνας. Ο Τάσος Πανταζίδης, είναι ιδρυτικό μέλος των «Οικοσοσιαλιστών Ελλάδας» . Μέλος του «Διεθνούς Οικοσοσιαλι-στικού Δικτύου». Πρόεδρος του «Συλλόγου Αλληλεγγύης Ελλήνων & Μεταναστών». Δημοτικός Υπάλληλος και συνδικαλιστής. Μέλος κομμάτων της Αριστεράς και της Οικολογίας από μαθητής, συμμετέχει στον ΣΥΡΙΖΑ από την ίδρυσή του (από την εποχή του «Χώρου Διαλόγου»). Ιδρυτικό μέλος της ΔΕΑ και της «Οικολογικής Παρέμβασης» (η οποία συμμετείχε με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του 2007) . Πρώην διαιτητής Ποδοσφαίρου και νυν Ράγκμπυ. Γεννήθηκε το 1970 στην Αθήνα. Μεγάλωσε στο Αιγάλεω όπου και πρωτο-δραστηριοποιήθηκε πολιτικά. Η οικογένεια του πατέρα του, πρόσφυγες από τη Σαμψούντα, εγκαταστάθηκαν αρχικά στον Ταύρο και στη συνέχεια Τράχωνες, Καλαμάκι. Οικογένεια αντιστασιακών (ΕΑΜ, ΕΛΑΣ, ΔΣΕ).
Παντρεμένος και πατέρας δυο παιδιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.