17 Νοε 2011

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΕΤΕ ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ΣΤΙΣ 4 ΟΚΤΩΒΡΗ


Ο ΣΥΡΙΖΑ, αναδείχθηκε ως η μόνη και ουσιαστική αντιπολίτευση απέναντι στην επέλαση της ΝΔ και είναι η επιλογή που μπορεί να «φρενάρει» την εναλλαγή ΠΑΣΟΚ – ΝΔ στην εξουσία, στρέφοντας την ατζέντα της πολιτικής, από αυτήν του ακροδεξιού ΛΑΟΣ, σε αυτή των ουσιαστικών καθημερινών προβλημάτων.
Μερικοί από τους λόγους για να ψηφίσει κανείς ΣΥΡΙΖΑ:

1. Γιατί βρέθηκε στην πρώτη γραμμή των κοινωνικών αγώνων. Στο πλευρό των πιο αδύναμων, των ανέργων, της γενιάς των 700 ευρώ.
2.Γιατί υπερασπίστηκε τα δημόσια αγαθά, τις κοινωνικές υπηρεσίες και το περιβάλλον από την εμπορευματοποίηση.
3.Γιατί οι πολίτες δεν έχουν να περιμένουν τίποτα άλλο από τη Νέα Δημοκρατία, ούτε από το ΠΑΣΟΚ. Μόνο εύκολες υποσχέσεις που διαψεύδονται όταν έρθουν στην εξουσία.
4.Γιατί η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία ή στο ΠΑΣΟΚ, είναι ψήφος για την διάλυση του κοινωνικού κράτους και των εργασιακών σχέσεων. Είναι ψήφος στα golden boys του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και του ΟΟΣΑ, που απαιτούν να καθορίζουν την οικονομική και κοινωνική πολιτική της χώρας.
5.Γιατί δεν γίνεται να βγούμε από την κρίση ενισχύοντας αυτούς που την προκάλεσαν: τις ανεξέλεγκτες αγορές, τις Τράπεζες, το μεγάλο κεφάλαιο και τα κόμματα που τους εκπροσωπούν.
6.Γιατί η κρίση αντιμετωπίζεται μόνο με νέες θέσεις εργασίας, προστασία από τις απολύσεις, στήριξη των χαμηλών εισοδημάτων, βοήθεια στις μικρές επιχειρήσεις, αύξηση των κοινωνικών δαπανών.
7.Γιατί η χώρα μας δεν αντέχει άλλο να ξοδεύει δισεκατομμύρια ευρώ για Ατλαντικούς εξοπλισμούς και μίζες, την ώρα που το κοινωνικό κράτος εγκαταλείπεται στην τύχη του.
8.Γιατί η δημόσια δωρεάν παιδεία και η δημόσια υγεία είναι δικαίωμα για όλους. Και αυτό το δικαίωμα πρέπει να το υπερασπιστούμε.
9.Γιατί το όνειρο των νέων παιδιών, δεν χωράει στην ανεργία, τα προγράμματα stage, την επισφάλεια, τη μαύρη εργασία, τις δουλειές του ποδαριού.
10.Γιατί η δημόσια διοίκηση δεν είναι φέουδο της εκάστοτε κυβέρνησης, ούτε εργαλείο κομματικών πελατειακών σχέσεων.
11.Γιατί οι κυβερνήσεις των δύο μεγάλων κομμάτων, μας κληροδότησαν το πιο άδικο φορολογικό σύστημα της Ευρώπης.
12.Γιατί οι δημόσιες επιχειρήσεις πρέπει να λειτουργούν με κριτήριο την κοινή ωφέλεια και όχι την κερδοσκοπία.
13.Γιατί οι αγρότες χρειάζονται στήριξη ώστε να μπορέσουν να δουλέψουν και να ζήσουν με αξιοπρέπεια.
14.Γιατί τα δάση, οι ακτές, τα ποτάμια, ο φυσικός πλούτος της χώρας δεν είναι για εμπορική εκμετάλλευση. Ανήκουν σε όλους και πρέπει να προστατεύονται.
15.Γιατί οι άφθονες διακηρύξεις περιβαλλοντικής ευαισθησίας δεν αρκούν για να προστατεύουν το περιβάλλον. Χρειάζονται αγώνες. Και σύγκρουση με συγκεκριμένα συμφέροντα.
16.Γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η μοναδική πολιτική δύναμη που αντιστέκεται αποφασιστικά στην ξενοφοβία, τον ρατσισμό, τον ακροδεξιό λαϊκισμό.
17.Γιατί το μέλλον μας δεν είναι οι κάμερες, οι παρακολουθήσεις, τα υπερσύγχρονα και πανάκριβα όπλα της αστυνομίας. Είναι η δημοκρατία και ο σεβασμός στην ελευθερία και τα κοινωνικά δικαιώματα.
18.Γιατί η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ψήφος στον αγώνα των ανθρώπων για καλύτερη ζωή.
19.Γιατί κερδισμένοι είναι πάντα αυτοί που αντιστέκονται και διεκδικούν τα δικαιώματά τους. Και τα δικαιώματα ολόκληρης της κοινωνίας.
20.Γιατί ψηφίζοντας αριστερά, δεν νοιώθεις εξαπατημένος την επόμενη ημέρα. Και ανοίγεις ένα παράθυρο στην ελπίδα για μια καλύτερη και πιο δίκαιη κοινωνία.
-----------------------------------------------------
Η περιβαλλοντική πολιτική της ΝΔ χαρακτηρίστηκε ως το συντομότερο ανέκδοτο. Κριτική ασκούμε και στο ΠΑΣΟΚ, γιατί στη διακυβέρνησή του διαμόρφωσε ένα εχθρικό θεσμικό πλαίσιο για το περιβάλλον, που αξιοποίησε και ενέκρινε η κυβέρνηση της ΝΔ.
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για το περιβάλλον είναι:
Σταδιακή απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και άμεση στροφή στην εξοικονόμηση και στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, σε αποκεντρωμένη βάση, σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και με σεβασμό στο περιβάλλον. Οριστική απόρριψη των σχεδίων για εργοστάσια λιθάνθρακα και πυρηνικής ενέργειας και προσανατολισμός της δημόσιας ΔΕΗ στην καθαρή ενέργεια και όχι στην αγοραπωλησία «δικαιωμάτων ρύπανσης» στα διεθνή χρηματιστήρια. Κατάργηση του νόμου 3208/03. Απόλυτη προστασία για τα δάση και τις δασικές εκτάσεις της χώρας. Κύρωση των ήδη υπαρχόντων και ολοκλήρωση των δασικών χαρτών. Δασολόγιο και Κτηματολόγιο. Κατάργηση της εκτός σχεδίου δόμησης. Ενιαίος φορέας δασοπροστασίας. Άμεση κάλυψη των χιλιάδων κενών θέσεων στις αρμόδιες υπηρεσίες. Έκδοση ρυθμιστικών σχεδίων και κανονισμών για τις προστατευόμενες φυσικές περιοχές, θέσπιση θαλάσσιων περιοχών απόλυτης προστασίας από την αλιεία μεγάλης κλίμακας. Αποκέντρωση του λεκανοπεδίου της Αττικής, ισόρροπη ανάπτυξη των περιφερειών της χώρας. Ανάσχεση της συνεχούς και άναρχης επέκτασης των αστικών κέντρων, διαφύλαξη του περιαστικού πράσινου, της γεωργικής γης και των αδόμητων χώρων.
Εφαρμογή πολιτικών περιορισμού, επαναχρησιμοποίησης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης των αστικών απορριμμάτων. Απόρριψη της καύσης και της ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης αποβλήτων. Όχι στη χωροθέτηση μονάδων αποβλήτων σε επιβαρυμένες περιοχές.
Άδεια για γήπεδο στον Βοτανικό χωρίς εμπορικό κέντρο: ο ΣΥΡΙΖΑ δικαιώνεται.
Η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου, δικαιώνει για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ που στάθηκε πρωτοπόρος στον αγώνα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Όπως κατ’ επανάληψη τονίσαμε στο παρελθόν, η ύπαρξη σύγχρονου γηπέδου του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό δεν είχε ως προαπαιτούμενο τη δημιουργία εμπορικού κέντρου και την υποβάθμιση του περιβάλλοντος. Αντιθέτως, μπορεί και πρέπει να συνδυαστεί με τη δημιουργία χώρων μαζικού αθλητισμού και υψηλού πρασίνου στον συγκεκριμένο χώρο. Η έκδοση της οικοδομικής άδειας για την κατασκευή του γηπέδου, επιβεβαιώνει την παραπάνω αναγκαιότητα και δικαιώνει για άλλη μια φορά τον ΣΥΡΙΖΑ που στάθηκε πρωτοπόρος στον αγώνα για το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής.
Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε εγρήγορση, συστράτευση και συμμετοχή όλους όσους κι όσες θέλουν να αντισταθούν στην υποβάθμιση της πολιτικής μας ζωής, στη βάναυση επίθεση κατά της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, στην καταδίκη εκατομμυρίων ανθρώπων στην ανέχεια και τη φτώχεια, στην «απαγόρευση» που θέλουν να επιβάλλουν στους νέους και τις νέες να ελπίζουν ακόμα και να ονειρεύονται.
Γιατί η αριστερά είναι με τα θύματα και όχι με τους θύτες
Γιατί επί τέλους ο εργαζόμενος κόσμος έχει κουραστεί να γίνεται παιχνίδι στα χέρια του δικομματισμού και τελικά η θέση του πάντα να χειροτερεύει.
Γιατί το μέλλον μας δρομολογείται με τις σημερινές μας αποφάσεις.

ΣΥΡΙΖΑ ΙΣΧΥΡΟΣ
ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ
& ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ.
ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.