17 Νοε 2011

Να τι σημαίνουν οι ιδιωτικοποιήσεις.

Την έντονη αντίδρασή του για το κλείσιμο των γραφείων της ΔΕΗ στη Νέα Ζίχνη, τη Νιγρίτα και την Ηράκλεια Σερρών, εξέφρασε με εξώδικη δήλωσή του που έστειλε προς την Υπουργό Περιβάλλοντος και τον πρόεδρο της ΔΕΗ, ο Δήμαρχος Ανδρέας Δαϊρετζής. Στο εξώδικό του, ανέφερε πως αν δεν επαναλειτουργήσουν τα γραφεία της ΔΕΗ στην περιοχή του, θα προχωρήσει σε δυναμικές ενέργειες.
Στη Νίκαια έκλεισαν τα γραφεία της ΔΕΗ και "ούτε γάτα ούτε ζημιά". Δεν τρέχει τίποτα. Οι μόνοι που τρέχουν είναι αυτοί που θέλουν να πληρώσουν και πάνε στο Κερατσίνι και στα Καμίνια ... Βέβαια η ταλαιπωρία συνεχίζεται στα κάθε λογής ταχυδρομικά πρακτορεία (άλλη μορφή ιδιωτικοποίησης). Περιμένοντας στο πεζοδρόμιο όμως, κανείς πελάτης δεν διαμαρτύρεται. Στη ΔΕΗ όλοι έβριζαν τους «δημόσιους υπαλλήλους». Τώρα κάθονται αμίλητοι και υπομονετικά περιμένοντας τη σειρά τους. Αυτά που συμβαίνουν είναι πολύ καλό επιχείρημα ενάντια σε όσους αφελείς, όλα αυτά τα χρόνια στήριζαν τις ιδιωτικοποιήσεις. Μετατροπή σε Α.Ε. σημαίνει περικοπή εξόδων και μεγιστοποίηση κέρδους, εις βάρος μας.
Εμείς ζητάμε υπηρεσίες σε ένα άλλο Δημόσιο. Το Δημόσιο της παροχής κοινωνικών υπηρεσιών ποιότητας για όλους. Όχι το Δημόσιο του ρουσφετιού και της ρεμούλας.
Παρένθεση: ας αναλογιστούμε κι εμείς -ως Αριστερά- τις ευθύνες μας για την απαξίωση του Δημόσιου Τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.